Грав лаура

Лора е разновидност на зрна од аспарагус, со висок принос и одличен вкус. Со садење на оваа разновидност на мешунки во вашата градина, ќе добиете одличен резултат во форма на деликатни и шеќерни плодови кои ќе ги надополнуваат вашите јадења во текот на целата година.

Различни карактеристики

Лора Аспарагус грав е рано зреење, отпорна на болести сорта. Таа не се плаши од инфекции како што се антрахноза и бактериоза. Карактеристична карактеристика на оваа сорта е неговиот висок принос; за време на периодот на зреење, фабриката произведува 1,5-2 кг готови производи со 1 м2, што е погодно за потрошувачка по термичка обработка, зачувување и замрзнување за зимата. Фабрика од грав во форма на грмушка, компактна големина, висина не надминува 35-45 см Од времето на ртење до вегетативната зрелост на оваа сорта трае 50-60 дена. Удобно е да се соберат, бидејќи гравот Лора зрее скоро истовремено, периодот на општо берење трае до две недели. Подовите се добиваат рамномерно жолта боја, имаат форма на цилиндер, долг 9-12 см, дијаметар 1,5-2 см, немаат влакна и пергамент.

Грав Лаура

Голем дел од мешунките паѓаат на горниот дел од грмушката. Во секоја скапула, 6-10 грав, бел, имаат просечна тежина од 5 грама. Плодовите на гравот Лора се богати со протеини, минерални соли, како и витамини А, Б, Ц. Тие се пријатни по вкусот, скоро и да не врие за време на термичката обработка.

Расте препораки

Оваа сорта на грав на Лора не бара посебна подготовка за садење. Семињата за садници се сее во посебни калапи на почетокот на мај, трансплантирани на отворено на почетокот на јуни. Оваа сорта на грав се плаши од хипотермија, па самата грав треба да се сади во почвата на крајот на мај. Пред постапката, натопете го гравот 1-2 дена и проверете дали семето не се исуши.

Грав Лаура

Се сее на длабочина од не повеќе од 3-5 см, на растојание од 20 см × 50 см, со приближна густина од 35 грмушки на 1 м2. Првиот зеленчук од грав на Лора се појавува по една недела и им треба длабоко култивирање помеѓу редовите.

Тајните на добра жетва

За секој градинар, важен е добар резултат од сработеното. Со цел жетвата на гравот Лора да ве задоволи, мора да се придржувате до тајните на соодветната грижа.

Важно! Сортата на грав Лора е топла и фотофолна, не толерира суша во почвата и бара силно наводнување.

Неопходно е да се хранат со минерални ѓубрива најмалку 2 пати:

• Првенствено - веднаш штом се појават првите пука, оплоди со соединение на азот-фосфор;
  • Второ, неопходно е да се додадат ѓубрива со фосфор-калиум, пред формирањето на пупки.

Кога гравот аспарагус Лора е целосно зрел, можете да ги соберете парталите рачно и механизирано, што е добро прилагодено за берба во големи области, со употреба на специјална опрема.

Прегледи

Александар, 56 години, Ростов
Пред неколку години, еден сосед во земјава препорача најразлични гравчиња аспарагус Лора и рече дека ќе јадам и се сеќавам со aубезен збор. Но, навистина е! Сега секоја година само ја засадувам, и секој пат кога ќе се сеќавам на него. Таа е многу добра. Одлична жетва од мала заговор, а вкусот е едноставно вкусен. Сопругата готви борш, па внуците бараат додатоци. И како што можеме да зачуваме за зимата, така и целото семејство, така што ќе има повеќе, така што секој има доволно од овој вкусен. Сега ве советувам на оваа сорта на грав, така што тие подоцна ќе ме запомнат и со kindубезен збор!
Ина, 34 години, Самара
Јас не сум многу искусен градинар. Но, оваа сорта на грав од Лора само ме погоди со неговиот принос! Готвев грав и задушен, и додадов различни на салати. Вкусот е едноставно одличен. Таа ги третираше сите нејзини пријатели, дури и затвори неколку тегли за зимата. Кога ќе ме прашаат дали сега ќе ја засадам оваа сорта во помали количини, со целосна доверба одговарам дека не! Мора да има многу ваква добрина! Гравот од Лора е вкусен и здрав, и ако знаете дека сами го одгледувавте, без никакви хемикалии, тогаш јадењето е двојно попријатно!
Станислав, 29 години, Керсон
Јас сум ангажиран во бизнис. Изнајмувам многу земја. Садење различни грав Лора долго време. Дава висока продуктивност. Не се разболува, нема потреба да го врзете, а побарувачката за тоа никогаш нема да исчезне. Сон за агроном. Има одлични квалитети за складирање и транспорт, дури и на долги растојанија. Никогаш не се плашам дека не можам да продадам. Заминува брзо, а купувачите немаат огорченост. Направете големи нарачки за следната година однапред. Јас ги советувам сите!
Сподели на социјалните мрежи:
Изгледа вака