Опис на сортата од домати женски дел f1, неговите карактеристики
Одгледувачите произведоа домат inенски удел за loversубителите на одгледување на големи и вкусни плодови. Разликата се вкорени во нашата климатска зона и ги радува градинарите со неговите карактеристики и високиот принос.
Зрел домат има светло црвена боја. Зеленчукот е поделен на лобуси, срамнети со земја ребрести - описот е како тиква.
Пулпата е сочна, месести со мала киселост, вкусот не е светла. Разновидност на универзална намена - овие салати, конзерви, сосови и многу повеќе се добиени од овие домати.
Домати Прегледи Shareенски Сподели f1
Поради нејзиниот вкус и леснотијата на одгледување, оваа сорта веќе доби многу прегледи од благодарни градинари.
Тамара пишува: Ги засадив овие домати прва година и навистина ми се допаднаа! Прво, многу јајници на една грмушка, плодовите зреат големи и за кратко време. Второ, оваа сорта е скромен во грижата, отпорна на болести. Расте во стаклена градина, во август имаше силни магла, а барем за домати. Ниту една грмушка не се разболе.
Владимир: ја засади оваа сорта на отворено, доматите созреа на време, морав да ја врзувам, разбирливо е, грмушката е висока. Ми се допадна што на овие домати не им треба многу внимание, односно засадени, напои, се хранат двапати и плевеат. Сè уште треба да ги раскинете скалите, во спротивно доматите нема да созреваат на време. И сè, жетвата е одлична. Интересно, сочни домати цело време беа на маса, и јас успеав да ги превртам, а жена ми направи лехо. Следната година ќе го садам и јас.
Растечки зглоб домати
Карактеристиката на сортата е таква што семето за садници се сади во садници со лесна почва во март и се напои пред ртење со прскање на почвата со топла вода. Лушпите се засадени кога се појавува првиот вистински лист и се храни со минерално ѓубриво.
Садници се засадени во затворени оранжерии и жаришта на почетокот на мај, додека првиот јајник на растението се појавува кон крајот на јуни.
Растенијата се засадени на отворено земја по мразот на мразот, односно кога постои доверба дека мразот нема да започне и фабриката нема да умре. Поради високиот раст на растението, тој мора да биде врзан и, како што расте, да ги искине долните лисја и степките. Во текот на сезоната, грмушките се хранат двапати со минерални ѓубрива.. На отворено, пожелно е да се заштитат растенијата од популарни болести со универзални средства.
Присуството на болест во растение се препознава со дамки на лисја и овошје, затемнување на трупот, сушење на лисја, појава на инсекти на растението.
За да се добие поголема култура, плодовите од грмушката се отстрануваат во кафеава боја и се ставаат да зреат на темно, суво место. Така, незрелите плодови нема да го одложат растот на идните култури..
Подложни на правилата за одгледување домати во текот на летото на маса, а во зима во подрумот на градинари ќе чекаат вкусен и квалитетен зеленчук.