Карактеристики и опис на сорти на домати руби ф1, прегледи на жители на лето
Современиот пазар на зеленчук има огромен асортиман на домати. Меѓу нив, можете лесно да се мешате и да одгледувате растение кое нема да ги задоволи вашите желби. Еден од најпаметните претставници на доматските култури е Рубинчик. Размислете за карактеристиките на сортата, прегледи на искусни градинари.
За да ги поедноставите информациите, запознајте се со главните карактеристики на растителната култура. Карактеристиките на Рубин се прикажани во табелата:
Име | Карактеристика |
Период на зреење | Рано (85 - 90 дена) |
Одделение | Хибрид |
Употреба на овошје | Салата, производи од домати |
Вкусот на овошјето | Пријатно |
Садење растенија | Слетување според шемата 70х40 см |
Расте | Отворен терен, стаклена градина |
Растечки карактеристики | Плевење, олабавување, наводнување, врвно облекување |
Боја на овошје | Светло црвено |
Овошна маса | 130 - 140 грама |
Продуктивност | 12 - 15 кг / м2 |
Карактеризација на овошје
Доматите имаат светло црвена боја, заоблена форма и тежат околу 130 - 140 грама. Вкусот е многу пријатен и се користи во подготовката на салати, свежи. Дополнителна предност е добра транспортливост, доматите не се намалуваат, задржувајќи ја својата форма.
Осврти за градинари
Јулија, 31 година: „Всушност, одамна растат домати од сортата Рубинчик. Овие домати не бараат изобилство наводнување, се многу лесни за грижа, и јас сум многу задоволен со крајниот резултат. Плодот има вкус на сочно, пријатно и малку слатко “..
Јури, 59 години: „Јас и мојата сопруга сакаме да одгледуваме различни растителни култури. Leaveе заминеме на летна куќа, целиот процес започнува тука. Се разбира, ние садиме семе за садници во март - април, а потоа ги носиме во селска куќа за садење во стаклена градина. Пред да слетам, решив да се прошетам и да видам какви сорти се нудат таму.
Ми се допадна доматот Rubinchik F1, коментарите на продавачот за кои ми се чинеше многу убедливо: рана зрелост, обилна жетва и пријатен вкус на домати. Во принцип, решив, зедов неколку грмушки, ги засадив во стаклена градина и почнав да ја чекам жетвата. Всушност, резултатот не беше долго. По 2,5 месеци, цвеќињата почнаа да се врзуваат, а многу наскоро успеав да го пробам Рубичик.
Вкусот е навистина вкусен. Јас и мојата сопруга навистина ми се допадна. Следната сезона ќе се обидам да одгледувам домати самостојно “.
Елена, 21 година: „Не знам како се започна со мене, но сакав да организираме мини-градина на балконот. За да го направите ова, го купив семето од домати Балконо чудо - особено за мојата опција за растење и Руби - како експеримент. Навистина ми се допадна описот на сортите на етикетата за семе. Купив семе, го започнав процесот на одгледување садници. Штом таа порасна, јас ги засадив растенијата во специјални садови од 50x50 см.
Постепено, моите „зелени пријатели“ пораснаа и почнаа да врзаат цвеќиња. Сакам да кажам дека доматите од чудата на Балконот пораснаа убави, вкусни и собрав голем број од нив, но Рубинчик даде неколку јајници и од нив расте само еден домат. Затоа, јас веќе нема да ја одгледувам оваа сорта на балконот. “.