Опис на сортата со домати премиер, карактеристики на одгледување и грижа

Tomato Premier е доскорешен неопределен хибрид, одгледан во 2009 година во Русија и наменет за одгледување на отворено или затворено тло.

домат премиер

За плодовите

Врвните домати имаат заоблена форма, длабока црвена боја и малку сладок вкус. Просечната тежина на овошјето е 200 гр. Премиерот се однесува на сорти на универзална употреба. Погодно е за свежо консумирање и за сите видови преработка на домати: мариноване, мариноване, правење сокови, сосови, салати.

доцна зрел хибрид

Предности и недостатоци

Меѓу предностите на Премиерот домат, може да се разликуваат следниве карактеристики:

• Висок и стабилен принос.
  • Добар вкус и месен.
  • Имунитет на големи заболувања на домати.
  • Непретенциозност кон временските услови.
  • Едноставна земјоделска технологија.

стабилен принос

Меѓу минусите од сортата, експертите повикуваат краток рок на траење и неможноста за транспорт на долги растојанија.

Секој нов хибрид на домати секогаш предизвикува огромен интерес кај необичните градинари. Премиерската сорта не беше исклучок. Навистина, карактеристиките и описот на сортата покажуваат дека тој во никој случај не е инфериорен во однос на добро познатите и докажани домати. Предлагаме да се запознаете со оценките на летните жители кои веќе успеале да растат и да ги испробаат овие домати.

краток рок

Алевтина Дмитриевна, поз. Мраково, кварт Кугарчински, Башкортостан: "Премиерот прво го прочита описот на доматот во група за градинари на социјалната мрежа. Ме привлекуваше фактот дека не се скромни на услови за растење и се одликуваат со одличен вкус. Засадени 4 грмушки за проба. Сортата навистина не разочара. Домати се сочни, месести, слатки. И, исто така, многу убав по изглед. Препорачувам Премиер сорта на сите loversубители на вкусен домат ".

Галина Григориева, поз. Краснаја Полјана, Регион Рјазан: „Навистина ми се допадна овој домат низ целото семејство! Сакам да ги споделам неговите предности со сите лозари. Willе дадам краток опис на сортата. Премиерот е целосно скромен и лесно може да се одгледува. Плодовите се многу убави, мазни. Одлично има вкус. Ако ги следите основните правила на земјоделската технологија, можете да постигнете богата и стабилна култура. Од сите хибриди што ги засадив на мојата страница, Премиерот стои чекор повисоко за мене “.

група градинари

Ирина Вјачеславна, Суздал, Владимир регион: „Сортата е Премиер - доцна. Според мое мислење, подобро е да се одгледува во стаклена градина. Отпорен на болести. Плодовите се малку слатки, сочни. 4 домати растат со четки. Идеално за зимско собирање. Од овие, јас направив вкусен сок од домати оваа сезона. “.

Како што покажува описот на Премиерот домат и прегледите за тоа, бројот на предности на сортата значително го надминува бројот на минуси. И искуството на градинарите веќе го зголемуваат е исклучително позитивно. Ова значи дека хибридот е дефинитивно достоен за вниманието на градинарите..

растат во стаклена градина

Сподели на социјалните мрежи:
Изгледа вака