Опис на доматната kohava и карактеристиките на сортата
Томато Кохава Ф1 е неопределен хибрид, кој го одгледуваа руски одгледувачи. Позитивна карактеристика на сортата е нејзиниот висок принос и рано зреење. Фабриката се карактеризира со добар имунитет и е отпорна на многу болести..
Поради неговите параметри и карактеристики, растението се карактеризира со добар имунолошки систем и не се плаши од болести како што е доцна лошо влијание. Но, во исто време, штетата од надворешни штетници не е исклучена. Затоа, ако се забележат нарушувања на трупот и лисјата од штетници, подобро е да се третира растението со слаб раствор на манган.
Недостаток на растението е тоа што е хибриден, па затоа добивањето семе за следната година да одгледува садници ќе биде доста макотрпна задача.
Кохава е растение со висок принос. Со соодветна грижа за растението, можете да одберете домати до доцна есен.
Опис на фетусот
Овошјето има рамна заоблена форма и бледо розова боја. Просечната тежина на зрел фетус е 150 грама. Во просек, 5-6 овошја зреат на една четка. Тежината и големината на доматот зависи од бројот на домати кои зреат на грмушка. Плодот има светло црвена боја и интересна форма..
Зеленчукот од оваа сорта се карактеризира со добар квалитет на чување и погодно е да се транспортираат на долги растојанија. Оваа сорта не се карактеризира со пукање. Во исто време, доматот нема да ја изгуби својата презентација.
Ако чувате зеленчук на ладно место, тогаш тие можат да лежат подолго време. Домати може да се користат и за свежа потрошувачка и за зачувување. Прилично големо овошје ви овозможува ефикасно да користите домати за сок од домати.
Како се прави сеидбата??
Доматот е хибрид, така што семето мора да се купи во специјализирана продавница. Пред садење семе, неопходно е да се подготви земјата и да се третираат семето со манган. Ова мора да се направи за да идните домати не се разболат. Семето се сее на длабочина од 2 см и кутијата мора да се стави на топло и сончево место..
По извршувањето на семето, по првиот лист потребно е да се нурне расад за да се зајакне. Засадување растенија е потребно кога се стари 55 дена. За да добиете порано овошје, можете да засадите садници во стаклена градина. Грижата се состои во редовно наводнување, олабавување на почвата и ѓубрење на растението. Во просек, 1 возрасен квадратен метар учествува со 3 растенија за возрасни. Во овие услови на растење, тие ќе се чувствуваат удобно и ќе вроди со плод.
Прегледи
Марина 38 години
Ми се допадна описот на овој домат и веднаш решив да нарачам на Интернет. Производителот не лажеше, навистина извонреден висок принос и рани големи плодови. Сега секоја година јас садам оваа разновидност на домати и уживам во добра и вкусна култура.
Игор, 45 години
Навистина ми се допаѓа оваа сорта, јас порачав домати за прв пат и задоволен сум со резултатот. Доматите од Кохава даваат прилично рана жетва.
Се обидов да ги засадам садници во стаклена градина и по 70 дена ги добив првите плодови. Соседите не веруваа во тоа. Грмушката е прилично голема, и не се плаши од студот и другите болести. Барем за него, понекогаш дури мораше да не може да ја напои грмушката. Исто така, не е страшно како плод и плод. Плодовите се многу вкусни и месести, а кој произведува сок од домати. Го препорачувам на сите, многу задоволен од резултатот.