Карактеристично за описот на сорти на доматен кан

Томато Кан беше измислен од руски одгледувачи. Културата не се плаши од студот и е совршена за одгледување и на отворено и во стаклена градина.

Сортата е средна рана со висока продуктивност. Подготвени домати може да се добијат на ден 110.

Опис на овошје

Овошјето е рамно заоблено во форма со лесна лента, малку срамнети со земја. Апетитна боја, светло црвена боја. Зеленчукот не е голем и месести, чија просечна тежина е 120-150 грама. Во зависност од грижата може да порасне и до 200 грама. Овие плодови имаат прекрасни карактеристики на вкусот..

Имаат сладок вкус. Доматите се универзални и совршени и за свежа употреба и за зачувување. Од плодовите на оваа сорта, можете да готвите вкусен сок од домати. Кога се сочуваат, плодовите не пукаат и не го губат својот изглед.

домат хан

Доматите се карактеризираат со добар чување на квалитет и транспортност. Затоа, тие можат лесно да се транспортираат на долги растојанија. Честопати овие градинари користат домати на продажба.

Добрите и лошите страни

Сортата има многу позитивни карактеристики. Плус е добар принос и разноврсност на овошјето. Покрај тоа, растението е малку болно и ако ги следите едноставните правила на нега, тогаш нема да имате проблем да одгледувате вкусен и здрав домат. Минус домат е потребата за формирање и стискање. Иако фабриката не ви е висока, но сепак му е потребна порта за поддршка.

универзално овошје

Како е грижата

Грижата не е тешка. Треба редовно да го напојувате растението. Најдобрата култура може да се постигне со наводнување капка по капка. Покрај тоа, растението мора периодично да се олабавува така што корените добиваат воздух. Со цел фабриката да се развива поволно и да даде добра жетва, треба периодично да ги хранат грмушките.

наводнување капка по капка

Прегледи

Николај, 42 години

За време на неговиот градинарски живот, тој засадил многу различни видови домати. Сосема случајно на Интернет ги читам карактеристиките на сортата со домати Хан. Бев заинтересиран за овој вид и решив да го одгледувам дома. Јас засадив домати две години и сакам да напоменам дека сортата е прекрасна, не бара посебна грижа, но во исто време дава добра жетва. Многу задоволен, препорачуваме.

сорта на семе

Марина, 45 години

Јас секогаш барам нови работи и правам откритија. Еден пријател советувал да одгледува домати од Кан. Таа рече дека ја садила оваа сорта и доматите биле невообичаено вкусни и месести. Го прочитав описот и карактеристиките за доматите на Интернет и решив да нарачам семе од семе од домати од Кан. Јас сум многу задоволен од резултатот. Се обидов да ги зачувам доматите и да го оставам сокот. Многу вкусна и природна, а во зима сите гости беа заинтересирани за какви чудо домати имав. Сега растат во текот на целата година. Го препорачувам на сите, нема да зажалите.

ребра на зеленчук

Сподели на социјалните мрежи:
Изгледа вака