Карактеристики и опис на серверот за сорти на домати f1
Меѓу разновидноста на доматни култури, тешко е да се избере најсоодветната сорта. Еден од најпопуларните е доматот Ф1 Сервер. Ајде да разговараме за неговите карактеристики и да ги разгледаме прегледите на искусни градинари.
Карактеристиките и описот на сортата се јасно прикажани во табелата..
Опис | Карактеристика |
Период на зреење на овошје | Рано (85 - 90 дена) |
Одделение | Хибрид |
Употреба на овошје | Свежи или во салати |
Садење растенија | 7 - 9 парчиња / м2 |
Каде да се засади | Отворен терен или стаклена градина |
Растечки карактеристики | Плевење, наводнување, култивирање, врвно облекување |
Боја | Светло црвено |
Маса од една инстанца | 120 - 130 грама |
Продуктивност | Отворено тло - 9 - 10 кг / м2- Стаклена градина - 15 - 17 кг / м2 |
Карактеризација на овошје
Доматите се заоблени, мазни на допир и имаат светло црвена боја.. Предностите на овошјето се нивната добра преносливост, одличен вкус, погоден за свежа потрошувачка или во салати.
Осврти на жителите на лето
Надежда, 39 години: „Јас секогаш одгледував чудо од Сибирските домати, што ми се допаѓа со обилна жетва. Еднаш разговаравме со сосед во земјава, кој ми го препорача Серверот Ф1. Решив да ги испробам овие домати за прв пат. Во процесот на одгледување, би сакал да ги забележам следниве карактеристики: доматите почнаа да вроди со плод по три месеци. Навистина ми се допадна што доматите вкусуваат добро.
Нашето семејство сака да јаде свежи домати или да јаде во салати. Им давам пет со плус “.
Олег, 41 година: „За мене, главниот фактор во изборот е продуктивноста. На Интернет, гледав во различни сорти, ми се допадна F1 Серверот. Сортата ме привлече со светли, убави плодови и, се разбира, обилна жетва. Првите inflorescences што ги добив неколку месеци по садењето, како што се одвиваат со раните зрели сорти. Покрај тоа, мојата главна состојба е исполнета - обилна жетва. Значи, од 1 м2 собрав околу 11 кг свежо овошје. Планирам да садам повеќе следната година, дури сега двојно повеќе “..
Светлана, 28 години: „Мајка ми е fondубителна на одгледување на зеленчукови култури. Решив да и купам неколку различни сорти семе. Во продавницата, продавачот препорача да земам семе F1 семе од домати, осврти за кои беа добри: овие домати наводно се вкусни и добро вроди со плод. Решив да се обидам да се обидам и да се привлечам со една торба за прв пат. Навистина, доматите се вкусни.
Ги јадевме и свежи и во салати. Покрај тоа, мама направи прекрасен сок од домати. Што се однесува до жетвата, од 1 грмушка, мајка ми собра околу 10 - 12 овошја. Патем, следната година, мајка ми ме замоли да купам повеќе семиња, а меѓу нив - сигурно Ф1 Сервер ”.