Опис на сорти на домати лојални пријатели, прегледи и продуктивност
Меѓу разновидноста на сорти на растителни култури многу е лесно да се изгуби и да се избере опцијата што не би сакале: доматите не се исклучок, продавницата има огромен асортиман за секој вкус. Во овој преглед, разгледајте ги доматите Верни пријатели Ф1.
Плодовите имаат вкус добро и се користат за подготовка на кисели краставички и конзервирање, за производство на разни производи од домати.
Доматите ги имаат следниве предности:
- рано зреење;
- висока продуктивност;
- растението расте добро во студени температури;
- непретенциозност при заминувањето.
Во табелата, ја сметаме карактеристиката на растителна култура:
Име | Карактеристика |
Период на зреење на овошје | Рано (85 - 90 дена) |
Одделение | Хибрид |
Употреба на овошје | Солење, конзервирање, производи од домати |
Вкусот на овошјето | Пријатно |
Садење растенија | Слетување 70x60 см |
Расте | Надворешно и затворено |
Растечки карактеристики | Плевење, наводнување, култивирање, врвно облекување |
Боја на овошје | Црвено |
Овошна маса | До 100 грама |
Продуктивност | До 9 кг / грмушка |
Одгледување домати
Одгледување зеленчук се врши во следната секвенца:
- Семе дезинфекција во слаб раствор на калиум перманганат. Постапката трае околу 10 до 15 минути..
- Садење семиња во подготвена почва.
- Засадување садници во посебни контејнери. Ова е направено веднаш штом ќе се појават првите лисја на садници.
- Садење домати на постојано место (во стаклена градина или почва).
- Квалитетна нега на растенијата.
Важна компонента во одгледувањето на кое било растение е соодветната грижа, која се состои во следниве точки:
- Оплодување домати. Како по правило, за ова се користат нитрофоска, органски и минерални ѓубрива.
- Плевење растенија од вишок плевел.
- Систематско наводнување на собна температура. Навлажнете ги растенијата по потреба.
- Врзани грмушки. Бидејќи доматите имаат високо стебло, важно е да му се обезбеди на растението добар портокал. За ова, се земаат специјални штипки, шари или панделки.
Осврти на жителите на лето
Tomat True пријатели има многу позитивни повратни информации од градинарите заради неговата продуктивност.
Алевтина, 43-годишна возраст: „Сок од домати Верните пријатели растат веќе трета година. Само ме плени со својата жетва. Од една грмушка собирам околу 8 кг домати ".
Светлана, 55 години: „Нашето семејство е многу сакано да прави домашни подготовки, затоа јас одгледувам домати за оваа намена. За ова, хибридна сорта Верни пријатели беше идеално прилагодена. Вкусот на домашните празни места е едноставно неверојатен. Покрај тоа, приносите на домати се многу високи “..
Владимир, 38 години: „Долго време сакав да одгледувам растителни култури, а потоа жена ми прави прекрасни подготовки. Некако ми беше советувано да ја пробам оваа сорта домати. Наводно, тие вкусуваат совршени во домашната конзерви и имаат висок принос. Да бидам искрен, јас навистина не верував во тоа. Но залудно! Навистина, вкусот на домашна домати во нивниот сок е многу добар “..
Сумирајќи, можеме да кажеме дека доматот Верните пријатели се добри на фотографијата, а приносот и прегледите на хибридот се одлични.