Тиквички е сон на ressубовницата

Секој градинар сам ги одредува критериумите со кои избира сорти тиквички и други култури за садење. Некој е заинтересиран за приносот на сортата, некој повеќе го цени вкусот на овошјето. Но, сите нив се обединети со една желба - да се добие култура што е можно поскоро. Ова е можно само при избор на сорти со ран период на зреење, од кои едниот е сон од тиквички на сопственикот.

Сон на ressубовница

Различни карактеристики

Тиквички Сонот на ressубовницата е ултра зрел. Ова значи дека од моментот на појава на садници до почетокот на овошје зреење ќе помине минимална количина на време - само 45 дена. На грмушки со средна големина ќе има повеќе овошје отколку лисја. Цилиндричните плодови имаат мат бела боја и просечна тежина до 1 кг. Зад нивната тенка кожа стои кремасто месо. Неговите карактеристики на вкусот се одлични: тој е доста густ, додека не е лишен од сочноста и нежноста. Оваа сорта е диета, така што може да ја користат апсолутно сите, од мала до голема. Сонот на ressубовницата е идеален не само за готвење, туку и за готвење.

Сон на ressубовница

Сортата не се плаши од следниве болести:

• сива гниење;
  • прашкаста мувла;
  • антрахноза.

Покрај тоа, тој не се плаши од мраз и е многу скромен во одгледувањето.

Расте препораки

Можете да ја одгледувате оваа сорта:

1. Преку садници што се одгледуваат уште од почетокот на април. Може да се сади на отворено, чекајќи го крајот на мај - почеток на јуни.
  2. Преку садење во семиња на отворено. Во овој случај, семето се сади кон крајот на мај - почетокот на јуни. На почетокот, подобро е да ги покриете со филм. Ова ќе обезбеди поголема ртење..
Важно! Кога садите садници или семиња во почвата, мора да почекате додека температурата на земјата не се искачи на најмалку 20 степени.

Растојанието помеѓу соседните грмушки треба да биде најмалку 70 см. Бербата може да започне од почетокот на јули до август, во зависност од регионот..

Осврти градинари

Елена, 49 години, Новомошковск
Оваа сорта беше засадена за прв пат. Наместо кревети, користете јама за компост. Сакаше фактот дека имаше многу плодови. Тие се вкусни и не се расипуваат долго време..
Ана, 39 години, Ковров
Јас садам втора година. Сортата е многу погодна за конзервирање. Пулпата не се распаѓа како во некои сорти. Свежо се допадна помалку, но ова е мое мислење. Секој има различни вкусови..
Татјана, 56 години, Касимов
Не е за ништо наречено Сон на theубовницата. Она што јас едноставно не го направив со него! Тепсија, вртења, фриттри - сите домашни се плеткаа на двата образи. Јас го одгледувам преку садници - толку сум навикнат. Еднаш неколку грмушки сè уште фатија прашкаста мувла, но ги процесирав на време. Ова не влијаеше на квалитетот на овошјето. Јас можам да ја препорачам сортата.
Сподели на социјалните мрежи:
Изгледа вака