Зимски нектар од морков

Зимски нектар моркови уживаат во посебно внимание.

Зимски нектар

Одлична сорта на доцна, со висока продуктивност и релативно мали побарувања за земјоделска технологија. Ваквите квалитети многу ги ценат почетниците градинари кои сè уште немаат доволно искуство и знаење за да растат чуден сорти. Кај морковите, највредното е секогаш сочноста, вкусот и можноста да се чуваат долго време. Овие параметри се совршено собрани во Зимскиот нектар..

Придобивки од одделение

Корисно е градинарите да ги знаат главните предности што ги имаат морковите за зимски нектар:

1. Категорија на зрелост. Не треба да барате замена за рано сеење или зима, ако изберете Зимски нектар. Средината на доцните сорти совршено толерира секаков вид садење. Добивањето на млади „куп“ на коренови култури или сочни за зимско складирање е подеднакво лесно.
  2. Стандардна земјоделска технологија. За добра култура, ќе биде доволно да се оплоди и олабави почвата пред да сее семе. Семињата по избор се натопени. Некои производители нудат семе на лента, што е многу погодно. Лентата е поставена во навлажнета жлеб до длабочина од 2 см и попрскана со земја. За да се добијат рани целосни зеле, креветите се покриени со фолија, особено во текот на ноќта. Ако сте купиле семиња на лента, тогаш во иднина нема да ви требаат истенчување садници. Во следното време, потребно е навремено да се напојат моркови, да се олабави почвата, да се храни со ѓубрива (минерал). Количината на ѓубрење зависи од составот на почвата. На добро оплодено тло, морковите за зимски нектар дури не бараат дополнителна исхрана. Сеидбата започнува најраниот можен датум - на крајот на април, со зимско сеење - крајот на октомври. Длабочината на вградување е 2,5 см, растојанието меѓу редот се одржува со брзина од 20 см. Прво, растенијата се разредуваат со растојание од 1,5 см, а потоа постојано, оставајќи 4 см помеѓу морковите.
  3. Одличен вкус. Морковите се сочни, слатки, јадрото не се чувствува. Коренските култури не попуштат, погодни за правење сокови, кулинарски ремек-дела, празни места и замрзнување.

Секој градинар кој барем еднаш одгледуваше зимска култура од морков од зимскиот нектар, беше целосно задоволен од резултатот. И, што е најважно, со минимален напор потрошен во текот на сезоната. Ова е потврдено од прегледите на самите одгледувачи на зеленчук:

Прегледи

Татјана Перова, регионот Воронеж.
Јас растат зимскиот нектар секоја година. Решив да не експериментирам, бидејќи оваа сорта целосно ме задоволува. Собирам доволен број на коренови култури и за лето и за зима. Јас не создавам посебни услови за складирање, но морковите лежат скоро до новата култура.
Валентина Василивна, Москва
Јас сум градинар со искуство. Засадувам неколку видови моркови - внуците ми се многу убави сок и пити. Зимскиот нектар е вкусен морков. Сочно и слатко, името е целосно соодветно. Јас дури и нема да одбијам од оваа оценка. Помага секоја година. Земјоделската технологија е класична, дури и без посебни вештини не можете да се плашите да останете без култура.
Сподели на социјалните мрежи:
Изгледа вака