Опис и карактеристики на сортата сорта на домати
Томато Курносик одгледана од руски одгледувачи и добро расте во Сибир, што е важен фактор за градинарите. Сортата е мала и е наменета за одгледување, како во оранжерии и на отворено. Плодовите се прилично големи, наводнуваат со уста и миризливи..
Културата има добар имунолошки систем и е отпорна на вертицилоза и фузариум.
Опис на фетусот
Кога целосно зрее, овошјето тежи во просек 200 гр. Доматот има убава светло-црвена боја и ненадминат вкус и арома. Исто така, зеленчук може да задоволи атрактивна форма. Доматите имаат структура во форма на срце и густа структура. Тие можат да бидат зачувани или консумирани свежи.
Кога се сочува, овошјето на оваа сорта ја задржува својата форма и има прекрасен изглед. Пулпата не лази за време на зачувувањето.
Како се прави сеидбата??
За садници, растение се сее кон крајот на март или почетокот на април. Потребно е однапред да се подготви земјата за садници.
Земјата треба да биде заситена со корисни витамини и минерали за растенијата. За да го направите ова, земјата мора да биде оплодена. Пред садењето, семето мора да се третира со слаб раствор на манган. Семињата се засадени до длабочина од 2 см во кутија. По ова, кутијата мора да биде покриена со фолија и да се стави на топло сончево место. Откако се појавија првите лисја, растението мора да се нурка.
Можете да засадите садници кога таа има 2 месеци. Пред садењето, се препорачува да се зацврстат растенијата и да се одведат на свеж воздух.
За да добиете порано зеленчук, подобро е да се засади растението во импровизирана стаклена градина, за да се заштитат грмушките од можни мразови што можат да поминат кон крајот на мај, почетокот на јуни.
Пред да слетате во земја, се препорачува да се третира со слаб раствор на манган. Фабриката мора да се сади на растојание од 40 до 50 см.
Грмушките се прилично мали и уредни, но во исто време даваат добар принос. Фабриката се препорачува да се напои во прво време со топла вода, така што успешно се аклиматизира и прифаќа. Исто така е важно да се набудува наводнување за време на цветни за да се добие добра жетва..
Грижата за растение е прилично јасна. Важно е да се набудува наводнување, да се оплоди растението неколку пати и да се олабави земјата.
Прегледи
Виталиј, 43 години
Домат сорта од Курносик ми го препорача еден пријател. Тој вели дека постојано садел и дека е задоволен од резултатот. Сортата никогаш не му успеала. Решив да го испробам. Навистина ми се допадна сортата, ми се допадна и неговиот опис. Расте во стаклена градина. Грмушките се мали, нема потреба да се врзуваат и да стискаат. Културата во првата година даде добра жетва. И плодовите се прилично големи и вкусни. Сега Курносик е во моите фаворити, се обидувам да садам садници секоја година. Препорачувам.
Елена, 52 години
Засадив различни видови домати, но не многу среќен со резултатот. Треба да го врзете, тогаш доцна лошо влијание е болен. Не можам да најдам соодветна култура. Јас го одземав Курносик за домат на Интернет, и решив да купам семиња според прегледи и карактеристики. Навистина ми се допаднаа доматите. Ми беше драго што не треба да бидат степени и врзани и не бараат многу грижа. Како резултат на културата се користеше свежо, за сок и зачувување. Многу задоволни од резултатот, доматите имаат добар вкус во која било форма.