Опис на домати сорти брат 2 f1, одгледување и продуктивност
Секој градинар се обидува да избере високо-приносни сорти на растителни култури за својата заговор. Tomat Brother 2 f1 ги исполнува овие барања. Покрај тоа, сортата е обдарена со низа други позитивни квалитети кои веќе ги ценеле многу земјоделци и loversубители на зеленчук.
Cодржина
Самата фабрика е од одреден вид, средно висока, 90-100 см висока. Првата четка (inflorescence) е формирана на лист 5-6, сите последователни во 1-2 лисја. Едноставна четка јазли 5-6 овошја, со тежина од 180 до 250 грама.
Опис на овошје
Овошје од домат Универзална намена Брат 2, кои добро се користат при бербата за зимата и при подготовката на природен сок.
Опис на домат:
- бојата на зрелите плодови е интензивна малина;
- форма - редовна рунда;
- кожата е густа, не е деформирана;
- пулпа - густа, висок квалитет на вкус.
Приносот на зрели домати е 98%, жетвата се изведува постепено.
Сеење семе
Семињата за садници во Братишка се сее кон крајот на март, почетокот на април, според следниов начин:
- Плодната почва се истура во дрвени кутии.
- Gлебовите се направени во земјата, длабочина од 1 см.
- Во секој ред, семето е поставено и покриено.
- Имајќи малку кондензирана почва, земјата се напои со метод на капка.
- Кутиите се покриени со стакло или филм и се чистат на темно, топло место..
- Кога ќе излезат повеќето семе, фиоките се преуредуваат на светло место.
- Материјалот за покривање се отстранува од садот.
- По 3 дена, првото наводнување на садниот материјал со раствор од калциум и солетер.
- Во фаза 2-3 од овие лисја, се врши берење.
За време на растот, малите садници се хранат двапати месечно со натриум и калиум ѓубрива во сооднос 1: 2.
Во фаза од 55-60 дена, садници се пресадуваат на постојано место на раст. Понатамошна грижа се состои во изградба на поддршка, редовно наводнување, олабавување и плевење..
Прегледи
„Добар ден!“ Јас би сакал да оставам преглед за доматите. Домати одделение Братик 2 се многу вкусни и миризливи. За време на периодот на бербата, јадам исклучиво од нив. Доматите се добри свежи, а во подготовката на топли јадења. Јас, исто така, правам сок од домати и тестенини од нив за зима. Сортата е скромен во грижата и не е засегната од болести. Во принцип, го препорачувам на сите ".
Апл Светлана. Регион Пенза
„Јас долго време се занимавам со градинарство и градинарство, затоа секогаш внимавам на нови, хибридни сорти. Брат 2 е запознаен со доматот релативно неодамна. Наидов на оваа сорта пред 2 години. Според карактеристиките на овошјето, јас би дала оценка од 4,4 на скала од 5 поени. Но, во однос на култивирањето, културата се повлекува на слаба Ц одделение “.
Симонова Марина
„Бидејќи имам своја лична парцела, јас садам домати секоја година. Разгледувајќи ги сите сорти, би сакал да го истакнам доматот Брат 2 f1. Резултатот од неговата жетва беше зачудувачки, собрав повеќе од 4 кг од една грмушка, и ова и покрај фактот дека живеам во територијата Краснојарск.
Елена