Опис на сорти на килибар од домати 530, продуктивност и карактеристики

Килибарниот домат 530 е добро позната сорта низ цела Русија. Постојат прегледи за тоа, и позитивни и негативни. Кои повеќе и зошто, обидете се да дознаете.

Грмушките од таков домат се зашеметени и утврдени. Печат, висок половина метар. Pasynkovanie за нив не е потребно, освен тоа само до првата четка. Тој е поставен над петтиот лист. Листовите се со средна големина, зелени. Педункул има артикулација. Inflorescence е едноставна.

Описот покажува дека главната предност на сортата се смета за одгледување без садници, дури и ако земјоделството е нестабилно. Во исто време, без да ја жртвувате продуктивноста, од еден квадратен метар можете да соберете до седум килограми.

зелена недоволно

Фетална карактеристика

Плодовите на сортата „Килибар 530“ имаат заоблена форма. Тие се рамномерни и мазни. Кога овошјето зрело, се здобива со жолта боја, понекогаш со допир на црвена боја. Нивната тежина е 50-70 грама. Максималната можна тежина достигнува 150 грама. Погоре е посочено дека фабриката не бара грижа, но ако сепак направите напори да ги одгледувате, таа ќе стане силна и продуктивна. И покрај фактот дека овошјето е рано, тој има сладок вкус. Покрај тоа, докажано е дека доматите содржат голема количина шеќери и каротин.

Најдобро е да користите свежи домати Килибарни 530. Поради нивната густина, тие се погодни за зачувување на цели плодови. Тие не попуштат и ќе стојат долго време.

заоблен домат

Оценката е позитивна. Со цел точно да се провери квалитетот на доматите Килибар 530, треба да погледнете што велат корисниците за оваа сорта.

Осврти градинари

Постојат и позитивни и негативни прегледи. Невозможно е да се утврди кои веќе не се можни, бидејќи „нема другари за вкус и боја“.

килибар

На пример, Марина од Волгоград вели: „Навистина, имаше многу жетви, сите домати беа мали. Нивната боја и густина се како што е опишано. Но, постојат недоследности со карактеристиките на сортата. Сите грмушки што беа во градината се разболеа од доцна лошо влијание. Со оглед на фактот дека тие беа обработени претходниот ден од ХОМ. И тоа не го покажаа лисјата, туку плодовите. Вкусот исто така не успеа, како што се очекуваше сладок, но на крајот се покажа - кисело. Општо, јас бев задоволен - 50/50 “.

соодветна култура

Но, Максим од Воронеж има пријатен „вкус“ по одгледувањето на оваа сорта: „Ја засадив сортата Амбер 530 неколку години по ред. Иако не постои начин да се вклучите во градина, но сега не е за тоа. Искрено, јас бев задоволен. Прво, нема никакви проблеми со садници. Засадени веднаш на отворено, но само откако ќе поминат ниски температури.

Второ, плодовите се навистина слатки и средни по големина. Ова го зема предвид фактот дека јас сè уште ги третирав грмушките малку за да не се залепат различни болести. За цело време, доматите не повредиле ништо и сите цветале и избледувале навремено. Зачувувањето со нив изгледа едноставно совршено и доматите не попуштат во теглата “..

семиња и упатства

Сподели на социјалните мрежи:
Изгледа вака