Опис на сорти на килибар од домати 530, продуктивност и карактеристики
Килибарниот домат 530 е добро позната сорта низ цела Русија. Постојат прегледи за тоа, и позитивни и негативни. Кои повеќе и зошто, обидете се да дознаете.
Грмушките од таков домат се зашеметени и утврдени. Печат, висок половина метар. Pasynkovanie за нив не е потребно, освен тоа само до првата четка. Тој е поставен над петтиот лист. Листовите се со средна големина, зелени. Педункул има артикулација. Inflorescence е едноставна.
Описот покажува дека главната предност на сортата се смета за одгледување без садници, дури и ако земјоделството е нестабилно. Во исто време, без да ја жртвувате продуктивноста, од еден квадратен метар можете да соберете до седум килограми.
Фетална карактеристика
Плодовите на сортата „Килибар 530“ имаат заоблена форма. Тие се рамномерни и мазни. Кога овошјето зрело, се здобива со жолта боја, понекогаш со допир на црвена боја. Нивната тежина е 50-70 грама. Максималната можна тежина достигнува 150 грама. Погоре е посочено дека фабриката не бара грижа, но ако сепак направите напори да ги одгледувате, таа ќе стане силна и продуктивна. И покрај фактот дека овошјето е рано, тој има сладок вкус. Покрај тоа, докажано е дека доматите содржат голема количина шеќери и каротин.
Најдобро е да користите свежи домати Килибарни 530. Поради нивната густина, тие се погодни за зачувување на цели плодови. Тие не попуштат и ќе стојат долго време.
Оценката е позитивна. Со цел точно да се провери квалитетот на доматите Килибар 530, треба да погледнете што велат корисниците за оваа сорта.
Осврти градинари
Постојат и позитивни и негативни прегледи. Невозможно е да се утврди кои веќе не се можни, бидејќи „нема другари за вкус и боја“.
На пример, Марина од Волгоград вели: „Навистина, имаше многу жетви, сите домати беа мали. Нивната боја и густина се како што е опишано. Но, постојат недоследности со карактеристиките на сортата. Сите грмушки што беа во градината се разболеа од доцна лошо влијание. Со оглед на фактот дека тие беа обработени претходниот ден од ХОМ. И тоа не го покажаа лисјата, туку плодовите. Вкусот исто така не успеа, како што се очекуваше сладок, но на крајот се покажа - кисело. Општо, јас бев задоволен - 50/50 “.
Но, Максим од Воронеж има пријатен „вкус“ по одгледувањето на оваа сорта: „Ја засадив сортата Амбер 530 неколку години по ред. Иако не постои начин да се вклучите во градина, но сега не е за тоа. Искрено, јас бев задоволен. Прво, нема никакви проблеми со садници. Засадени веднаш на отворено, но само откако ќе поминат ниски температури.
Второ, плодовите се навистина слатки и средни по големина. Ова го зема предвид фактот дека јас сè уште ги третирав грмушките малку за да не се залепат различни болести. За цело време, доматите не повредиле ништо и сите цветале и избледувале навремено. Зачувувањето со нив изгледа едноставно совршено и доматите не попуштат во теглата “..